baner
    Home         O Mihajlu Pupinu       Aktuelnosti                    

 Slashdot's Menu 


Uspešni učenici


Učenik generacije 2020/2021.:

  1. Filipović Danijela, učenica generacije


Dobitnici diplome „Vuk Karadžić“  su sledeći učenici:

  1. Filipović Danijela, učenica IV/1 odeljenja
  2. Hriješik Jarmilka, učenica IV/3 odeljenja
  3. Karkuš Marek, učenik IV/3 odeljenja


U radu IS „Petnica“ učestvovali su sleći učenici:
  1. Hlavča Zuzana
  2. Marko Petkov
Znameniti učenici škole

Ilija Lupulesku

Ilija Lupulesku je rođen 30. oktobra 1967. godine u Uzdinu. Stoni tenis je počeo da trenira u “STK Unirea“ iz Uzdina. U svojoj bogatoj karijeri, Lupulesku je igrao i za “STK Partizan“ iz Beograda, “STK Spartak“ iz Subotice, “Pantheon Club“ iz Brisela, kao i za američki “Killerspin Club“ iz Čikaga. Jedan kraći deo svoje karijere proveo je i u Japanu. Ilija Lupulesku je osvojio veliki broj odličja u domaćem prvenstvu, na međunarodnim takmičenjima, Evropskom i Svetskom prvenstvu. Danas nastupa za “STK Vršac“ kao igrač i trener.

Marina Puškar

Marina Puškar je rođena 6. juna 1982. u Beogradu. Košarkašku karijeru je započela u “ŽKK Pančevo”, nastupala za „Spartak” iz Subotice, „Herceg Novi”, beogradsku „Crvenu Zvezdu” i novosadsku „Vojvodinu”. Profesionalnu karijeru nastavila je u francuskom „Kaenu”, italijanskom „Komu” i superligašu „Montigarda Basket” iz Montekjarija. Učestvovala je na Univerzijadama u Koreji i Turskoj, gde je naša reprezentacija osvojila srebrnu medalju. Član je seniorske selekcije Srbije.

Martin Kizur

Martin Kizur je rođen 1957. godine u Kovačici, gde je završio osnovnu školu i gimnaziju. Fakultet likovnih umetnosti u Beogradu je završio 1981. godine, a postdiplomske studije 1985. godine. Bio je član ULUS-a, a kasnije je postao član više australijskih i međunarodnih umetničkih udruženja. Pre odlaska u Australiju 1991. godine, radio je u Narodnom Muzeju u Beogradu. Bio je kustos u Galeriji naivne umetnosti u Kovačici, a zatim predavač u osnovnoj školi i gimnaziji u Kovačici. U Melburnu je usavršio kompjuterski grafički dizajn na Royal Melbourne Institute of Tehnology i predavao na umetničkoj školi. Godine 1997. porodica Kizur preselila se u severne tropske predele Kvinslanda (Queensland), u grad Tavnsvil (Townsville) u kome i danas žive i stvaraju. Martin Kizur je magistar likovnih umetnosti, grafičar, dizajner, multimedijalni umetnik i univerzitetski predavač u Tavnsvilu. Njegovi radovi su žirirani i izlagani na stotinak izložbi širom sveta, a do sada je ostvario 14 samostalnih izložbi. Dobitnik je 15 prestižnih nagrada za slikarstvo u Evropi i Australiji.

Dušan Kereš

Dušan Kereš je rođen 17.11.1976. godine u Padini. Osnovnu školu je završio u rodnom mestu, a gimnaziju u Kovačici, obe sa odličnim uspehom. Učestvovao je na regionalnim, pokrajinskim i republičkim takmičenjima iz fizike i matematike. Kao srednjoškolac je bio angažovan u radu Istrazivačke stanice Petnica, gde je apsolvirao 4 istraživačka projekta. Tokom studija je postao mladi saradnik Istraživačke stanice Petnica na seminarima iz astronomije. U periodu od 1995. do 1999. godine je studirao na Matematičkom fakultetu Univerziteta u Beogradu, na katedri za astronomiju, gde je i stekao zvanje diplomiranog astrofizičara. Kao uspešan student osnovnih studija, postao je stipendista Ministarstva prosvete i sporta, a na postdiplomskim studijama je stekao pravo na stipendiju Ministarstva za nauku i tehnologiju Republike Srbije. Nakon kratkog boravka na Fizičkom fakultetu u Beogradu, na Institutu za fiziku 1999. i 2000. godine, nastavio je postdiplomske studije u SAD na Univerzitetu Masačusets, na katedri za astrofiziku. Postdiplomske studije okončao je 2007. godine. Katedra za fiziku ovog Univerziteta mu je 2003. godine dodelila nagradu Mary Dailey Irvine za astronomsko istraživanje. Godine 2005. dobio je nagradu za Izvanrednog studenta astronomije. Objavio je više naučnih radova u vodećim svetskim astronomskim žurnalima. Doktorat iz astronomije na temu "Rast galaksija u kosmološkim simulacijama" ("Growth of Galaxies in SPH simulations") odbranio je 2007. godine i stekao titulu doktora nauka (Doctor of Philosophy). Karijeru je nastavio na postdoktorskim studijama Univerziteta Harvard (2007-2010), kao stipendista Instituta za teoriju i računarstvo, koji je deo Harvard-Smitsonijan Centra za astrofiziku.

Copyright © 2004.Gimnazija "Mihajlo Pupin". All rights reserved.